Društvo

Продужен притвор ухапшеним у акцији Градина 3

ДОБОЈ - Судија за претходни поступак Окружног суда у Добоју продужио је притвор за 10 лица ухапшених у полицијској акцији сузбијања производње и промета опојних дрога "Градина 3", објављено је на интернет страници овог суда.


Притвор је продужен Жељку Тргићу /35/, Добривоју Васиљевићу /25/, Матку Чамџићу /24/, Дарку Поповићу /24/ и Алену Мусићу /34/ из Добоја, те Ризаху Шкиљо /36/ из Шија код Маглаја, Дамиру Хасићу /36/ и Амеру Чамџићу /22/ из Лукавице код Грачанице, Елдину Каметовићу /28/ из Братунца и Слободану Перићу /31/ из Уларица, општина Усора.

Према рјешењу Окружног суда Добој, притвор свима може трајати најдуже два мјесеца, а продужен им је због тога што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и мира, као и због постојања бојазни од понављања кривичног дјела.

Ова лица су ухапшена 6. новембра у акцији "Градина 3", која је проведена по налогу Специјалног тужилаштва Републике Српске /РС/ и Окружног тужилаштва Добој, а у сарадњи са припадницима МУП-а РС, федералног МУП-а и полиције Брчко дистрикта.

Према подацима МУП-а РС, током акције заплијењено је око седам килограма сканка, по 100 грама хероина и спида, 200 комада таблета екстази, више специјалних вага за мјерење наркотика, 15 аутоматских пушака, пет пиштоља, већа количина минско-експлозивних средстава, телефона, сим картица и новца.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog