Društvo

Двије нове жртве грипа у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА - У Клиничком центру Бањалука ноћас су преминула два мушкарца, од којих је један био позитиван на вирус А, а код другог постоји сумња на присуство овог вируса, потврђено је у Институту за заштиту здравља и Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске.


Код тридесеттрогодишњег мушкарца, који је од 23. новембра био смјештен у Једници интензивне медицине Клиничког центра, серолошки је доказано да болује од инфлуенце Х1Н1.

Дуги преминули пацијент, старости 78 година, примљен је јуче у Јединицу интензивне медицине. Због сумње да болује од пандемијске инфлуенце А /Х1Н1/ са компликацијама, тражено је да му се уради брзи тест на инфлуенцу, што није било могуће, јер је имао обилно крварење из носа.

Пацијент је преминуо јутрос око 3.00 часа, а накнадно ће бити утврђено да ли је био заражен вирусом А.

У Јединици интензивне медицине Клиничког центра у Бањалуци тренутно су смјештена три пацијента, који су за сада стабилни.

У посљедња 24 часа у РС девет лица је обољело од новог грипа и то троје дјеце до 14 година, пет одраслих особа млађе и средње животне доби и једна особа старије животне доби.

На Клиници за инфективне болести тренутно је хоспитализовано 65 обољелих и то 39 на одјелима и 26 у дневној болници.

У РС од новог грипа до сада је обољело 280 лица, док је једна мушка особа преминула.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog