Politika

Kaлабић: Нећемо дозволити да се од парламента прави циркус

БАЊА ЛУКА - Посланик Савеза независних социјалдемократа у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић изјавио је да су инциденти у парламенту БиХ превршили сваку мјеру и да је СНСД већ неколико пута упозоравао да се од зграде парламента прави циркус и угрожава безбједност како посланика, тако и самог рада.


"Сигурно је да нећемо дозволити никаква понижења и да се по ходницима парламента у вријеме засједања дешавају нама нимало наклоњене сесије и сличне ствари као што је био случај са уношењем крвавих мапа", рекао је Калабић.

Он је истакао да СНСД има информације да иза свега стоји једна бошњачка политичка партија, као и да се спрема још гори сценарио.

"Упад инвалида је организован, посебно са увредама упућеним на рачун нас посланика, иако ми немамо никакве везе са њиховим проблемом", рекао је Калабић и додао да ће СНСД "донијети одлуку о свом односу према сутрашњем наставку сједнице Представничког дома парламента БиХ".

Представници удружења лица са инвалидитетом из БиХ већ четврти дан протестују у згради Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву тражећи од власти БиХ да хитно ратификују Конвенцију УН о правима инвалидних лица.

Уколико парламент БиХ сутра не одобри ратификацију Конвенције УН о правима инвалидних лица, они најављују да ће радикализовати борбу за своја права и позвати све инвалиде и пензионере да им се придруже.

Министара за људска права и избјеглице БиХ Сафет Халиловић потписао је 30. јула Конвенцију УН о правима инвалидних лица, а тек је 20. октобра упутио Министарству иностраних послова да је припреми за ратификацију, иако је, према закону, рок за покретање процедуре за ратификацију 15 дана од потписивања Конвенције.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић због тога је затражио разрјешење министра Халиловића.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog