Svijet

Teхеран: Присталице Мусавија се сукобиле са полицијом

ТЕХЕРАН - Иранска полиција сукобила се данас са присталицама опозиционог лидера Мирхусеина Мусавија, док је испаљен сузавац на учеснике антивладиног митинга у централном дијелу Техерана, изјавили су очевици.


Према наводима једног од очевидаца, полиција је испалила сузавац на демонстранте на тргу Валје Аср.

Други очевидац рекао је да је полиција палицама напала демонстранте који су узвикивали антивладине слогане на другом тргу у Техерану.

На интернет страници иранских реформских снага "Рахе Сабз" наводи се да је полиција ухапсила најмање двије жене учеснице протеста које су на рукаву имале зелене траке, што је знак да су присталице Мусавија.

Реформисти наводе и да је угашена и мрежа мобилне телефоније у централном дијелу Техерана и око Универзитета у иранској пријестоници како би била спријечена комуникација између учесника протеста.

Дан студената посвећен је страдању тројице студената које су 1953. године убиле снаге лојалне шаху само неколико мјесеци након што је са власти свргнут премијер Мухамед Мосадек.

Опозиционе групе одбацују Ахмадинеџадов реизбор на изборима одржаним 12. јуна, јер сматрају да су намјештени.

Иранске власти забраниле су страним медијима да извјештавају са очекиваних протеста, док је у централном дијелу Техерана блокиран приступ интернету.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog