Svijet

Aвганистански војници убили четири цивила током демонстрација

КАБУЛ - Авганистански војници убили су данас четири цивила током демонстрација против напада предвођеног НАТО-ом на истоку Авганистана, изјавили су очевици.


Војници су отворили ватру на демонстранте који су протестовали због напада у којем је, према саопштењу из канцеларије предсједника Хамида Карзаија, погинуло шест лица.

НАТО је саопштио да није било цивилних жртава у нападу у провинцији Лагман, сјевероисточно од Кабула и да су снаге убиле седам милитаната а да су ухапшена четворица.

Вршилац дужности шефа провинцијског савјета у Лагману Гулзар Сангарвал рекао је да је у нападу на село Армул погинуло 13 цивила.

Дописник агенције Ројтерс рекао је да је у селу Армул видио тијела жене и 12 мушкараца, међу којима су и два тинејџера.

Око 5 000 мјештана учествовало је у протестном маршу због напада узвикујући слогане против провинцијских власти, Карзаија и страних снага у Авганистану када су припадници авганистанских снага отворили ватру.

Новинар британске агенције рекао је да је видио да су четворицу демонстраната погодили хици које су са возила испалили припадници авганистанских снага. Двојица су погинула на лицу мјеста док су друга двојица, према изјавама мјештана, преминула у болници.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog