Svijet

Хондурас: Убијен борац против нарко мафије

ТЕГУСИГАЛПА - Директор владине канцеларије за контролу наркотика Хулиан Аристидес који је недавно упозорио на опасност да Хондурас постане нарко-држава, убијен је усред бијела дана у центру престонице, саопштила је полиција.


Двојица наоружаних нападача на моторциклу убила су главног владиног човјека за борбу против шверцера дроге док је био у свом аутомобилу у Тегусигалпи, само неколико тренутака пошто је довезао своју ћерку до школе.

Бивши војни генерал, Аристидес налазио се на челу владине канцеларије шест година и био позната личност те централноамеричке државе у борби против кријумчара дроге.

Прије два мјесеца он је за агенцију Ројтерс рекао да је нагло повећан број авиона који кријумчаре дрогу преко Хондураса, од како су САД суспедовале сарадњу у сузбијању дроге због војног удара у јуну када је са власти збачен љевичарски предсједник Хуан Мануел Зелаја.

Само у септембру је пронађено 10 авиона који кријумчаре дрогу са напуштених аеродрома или удаљених аутопутева у поређену са четири колико је откривено у целој прошлој години.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog