Republika Srpska

Певец у предстечајном поступку

БЈЕЛОВАР - Трговински суд у Бјеловару покренуо је предстечајни поступак за фирму "Певец".


За привременог стечајног управника одређен је Дарко Шкет из Крижеваца који треба да утврди стање у фирми и до 18. децембра суд обавијести да ли има разлога за покретање стечајног поступка.

Поступак је покренут на приједлог радника Певецовог центра у Сплиту и 11 повјерилаца, јавили су хрватски медији.

Фирма "Певец" и даље може располагати имовином, али само уз сагласност стечајног судије или привременог стечајног управника.

На рочишту 21. децембра биће одлучено да ли ће бити отворен стечај, а најважнији услов за то биће да ли је рачун фирме "Певец" блокиран дуже од 60 дана, односно да ли је компанија презадужена.

Хрватска држава одлучила да плаћањем рачуна за струју помогне трговачком ланацу "Певец", који је већ месецима суочен са финансијским проблемима.

Власник хрватске фирме "Певец" Здравко Певец изјавио је јуче да ће "што прије" отворити затворене трговачке центре, обећавши да ће радницима до 25. децембра, исплатити једну плату.

Од укупно 14 центара у Хрватској, затворени су центри на загребачком Житњаку, у Сплиту и у Вараждину, док је у неколико објеката рад онемогућен због тога што нема струје.

Тржни центар у Бањалуци затворен је 27. новембра. Жиро-рачун Тржног центра "Певец" у Бањалуци блокиран је још 4. новембра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog