Republika Srpska

Влада: У државној каси 1,6 милијарди марака

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске утврдила је вечерас Приједлог буџета Републике Српске за 2010. годину у износу од 1,6 милијарди КМ и Приједлог закона о његовом извршењу.


Укупан оквир буџетских средстава чине домаћи приходи у износу од 1,3367 милијарди КМ, а финансирање по основу примљених отплата датих зајмова крајњим корисницима и иностраних кредита 263,3 милиона КМ.

Влада је приликом израде Приједлога буџета РС испоштовала закључак Народне скупштине РС, у којем је наложено да бруто плате и накнаде свих изабраних и именованих лица у РС у 2010. умањи за 15 одсто у односу на ову годину, а овако прикупљена средства од 3,5 милиона КМ биће усмјерена превасходно на плате запосленим у установама основног и средњег образовања.

У саопштењу из Биро за односе са јавношћу Владе РС наводи се да ће ова средства бити прикупљена на основу умањења плате предсједнику, Народној скупштини, Вијећу народа РС, Агенцији за провјеру начина стицања имовине, Вишем привредном суду и окружним привредним судовима.

Наложено је и да се изврши анализа расподјеле средстава за рад свих агенција које су буџетски корисници у циљу боље прерасподјеле и организације њиховог рада.

Влада РС вечерас је разматрала и Приједлог документа економске политике РС за наредну годину, што ће наставити разматрати и наредних дана заједно са представницима синдиката и Привредне коморе РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog