Sport

Бајерн згазио Јувентус, Красић води даље ЦСКА

Познати су сви учесници осмине финала Лиге шампиона из група А и Б. То су Бордо, Бајерн, Манчестер јунајтед и ЦСКА Москва.


Бајерн је сјајном игром прегазио Јувентус у Торину са 4:1 и освојио друго мјесто у Групи А иза Бордоа који је у последњем колу побиједио Макаби у гостима 1:0. У Групи Б ЦСКА, за који је Красић поново био стрелац, је побједом код Бешикташа од 2:1 освојио друго мјесто иза Манчестер јунајтеда који је побиједио у Волфзбургу 3:1 и тако послао 'Вукове' у Лигу Европе.

Група А:

Јувентус - Бајерн Минхен 1:4 (1:1) Трезеге 19 - Бут 30, Олић 52, Гомес 83, Тимошчук 90+ Макаби Хаифа - Бордо 0:1 (0:1) Жусие

Два гиганта су у међусобном скору одлучивала одлучивала о другом мјесту у групи. Јувентусу је пред његовим навијачима био довољан бод, а на крају је доживио најтежи пораз на свом терену у историји европских такмичења.

'Стара дама' је на последњих 16 утакмица била непоражена у Торину, а доб$ор јој је кренуло и у овом мечу. Послије изједначене игре Давид Трезеге је сјајним волеј ударцем у 19 минуту донио велику предност у том тренутку. Ипак, 11 минута касније Касерес је оборио Олића у казненом простору, а Ханс-Јерг Бут постигао свој трећи гол у европским такмичењима, трећи против Јувентуса.

Бајерн је наставио да игра знатно боље и ту игру је крунисао преокретом у 52. минуту. Ван Бујтен је добро шутирао главом са седам метара, Буфон је одбранио али само до Олића који је убацио лопту у мрежу. У наставку се Јувентус потпуно отворио и примио још два гола. Прво је у 83. Гомез уз доста среће био стрелац, а онда и у 92. Тимошчук који је прелијепим ударцем са 16 метара докрајчио 'бјанконере'.

У другом мечу групе, Бордо, који је давно обезбиједио нокаут фазу, је побиједио Макаби у Израелу голом Жусиеа у 13. минуту. Тим из Хаифе такмичење је завршио без бодова, али и без постигнутог гола.

1.Бордо.....................6 5 1 0 9:2 16 2. Бајерн...................6 3 1 2 9:5 10 3. Јувентус.................6 2 2 2 4:7 8 4. Макаби Хаифа..........6 0 0 6 0:8 0

 

Група Б:

Волфзбург - Манчестер јунајтед 1:3 (0:1)

Џеко 59 - Овен 44, 83, 90

Волфзбург је дочекао на свом терену повредама осакаћени Манчестер јунајтед и у жељи да победом осигура пласман, доживео је убједљив пораз. Свој први хет-трик у дресу 'Црвених ђавола' постигао је Мајкл Овен који је први гол дао у претпоследњем минуту првог полувремена.

У наставку меча Един Џеко, који је био стрелац за 'Вукове' на 'Олд Трафорду', поново је успио да затресе мрежу ривала, овај пут у 59. минуту. Међутим, до краја меча Јунајтед је искористио отворену игру домаћег тима и са два гола Овена у последњих десет минута потврдио прво мјесто у групи. Волфзбург је добро играо у својој дебитантској сезони у ЛШ али је Нијемцима ипак недостајало искуство за бољи резултат. У сваком случају, 'Вукови' ће на прољеће и даље играти у Европи јер су трећим мјестом обезбиједили такмичење у Лиги Европе.

 Бешикташ - ЦСКА Москва 1:2 (0:1) 

Бобо 86 - Красић 41, Алдоњин 90

ЦСКА је такође морао да побиједи да би прошао даље, а има је нешто тежи посао од Волфзбурга с обзиром да је гостовао Бешикташу који је тражио бодове за пласман у Лигу Европе. Руси, којима се недавно завршило првенство, одиграли су једну од бољих утакмица у ЛШ ове сезоне и на крају стигли до побједе вриједне нокаут фазе.

  Да је у сјајној форми и да ће током јануара бити један од траженијих играча у Еврпи, српски репрезентативац Милош Красић потврдио је у 41. минуту када је постигао гол за 'Армејце' који је вјероватно преломио утакмицу. Четири минуте прије краја Бобо је успио да изједначи, али с обзиром да су остали без икаквих шанси Турци су примили још један гол до краја за пораз. Алдоњин је потврдио пласман ЦСКА у последњем минуту. 

1. Манчестер Јунајтед...........6 4 1 1 10:6 13 2. ЦСКА Москва....................6 3 1 2 10:10 10 3. Волфзбург...................................6 2 1 3 9:8 7 4. Бешикташ....................................6 1 1 4 3:8 4

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog