Republika Srpska

Влада ФБиХ: Аранжман са ММФ доведен у питање

САРАЈЕВО - Неусвајањем Приједлога закона о ревизији корисника права из области борачко-инвалидске заштите у Парламенту Федерације БиХ, доводи се у питање комплетан стендбај-аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/, потврђено је у Министарству финансија ФБиХ.


Портпарол Министарства финансија ФБиХ Амела Мулабдић рекла је да друга транша кредита стендбај-аранжмана са ММФ-ом може бити реализована тек када сви услови из писма намјере буду испуњени, укључујући и Приједлог закона о ревизији корисника права из области борачко-инвалидске заштите.

"Услови за другу траншу кредита морају бити испуњени до 31. децембра и ако изостане било шта од онога што је договорено писмом намјере, комплетан аранжман са ММФ-ом долази у питање, јер се писмо намјере не може дјелимично испоштовати", појаснила је Мулабдићева.

Представнички дом Парламента ФБиХ није прихватио Приједлог закона о ревизији корисника права из области борачко-инвалидске заштите којим је предвиђена ревизија давања из буџета ФБиХ за борачко-инвалидску заштиту.

Текстом закона предложена је ревизија војне и медицинске документације на основу које су садашњи корисници остварили права на одређене накнаде из буџета.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog