Republika Srpska

ИРБ остварила 33 милиона КМ прихода од приватизације

БАЊА ЛУКА - Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске остварила је више од 33 милиона КМ прихода од приватизације од када је постала овлашћени продавац државног капитала, рекао је вршилац дужности директора ИРБ-а РС Бојан Голић.


"Приватизацијом предузећа која се нису налазила у портфељу Aкцијског фонда остварен је приход од 15 милиона марака, а продајом акција из портфеља фонда 18 милиона марака", рекао је Голић.

Он је навео да Aкциони план ИРБ-а за уклањање недостатака утврђених ревизорским извјештајем садржи мјере и потребу доношења одређених општих појединачних аката, којима се утврђују процедуре, одговорности и задаци организационих дијелова ИРБ-а.

"План је опсежан, јер се не односи само на банку, већ и на пет фондова којима банка управља и већ седамдесет одсто посла је спроведено", навео је Голић.

Говорећи о рецесији, Голић је истакао да најоптимистичнија предвиђања говоре да би развијене земље западне Европе могле изаћи из кризе у првој половини сљедеће године и да би зато било реално за очекивати да РС позитивне помаке осјети шест мјесеци касније.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog