Svijet

Проруски Јанукович најпопуларнији политичар у Украјини

КИЈЕВ - Бивши украјински премијер Виктор Јанукович води у анкетама испред предсједника Владе Јулије Тимошенко уочи предсједничких избора.


Резултати нових истраживања показују да трећина гласача још није одлучила кога ће подржати на изборима заказаним за 17. јануар.

Очекује се да ниједан кандидат неће остварити директну побједу у првом кругу, те да ће у другом кругу 7. фебруара снаге одмјерити Јанукович и Тимошенко.

Страни инвеститори надају се да ће избори означити крај кризе у односима између предсједника, премијера и парламента, која је блокирала процес доношења одлука у земљи тешко погођеном глобалном рецесијом.

У анкети центра Разумков Јануковича је подржало 40,5 одсто испитаника, док је 33,3 одсто грађана рекло да ће у другом кругу гласати за Тимошенкову.

Резултати истраживања украјинске социолошке службе показују да Јануковича подржава 38,5 одсто, а Тимошенкову 30,6 одсто анкетираних.

Обе анкете показале су да предсједник Виктор Јушченко, који је дошао на власт 2005. године, када је у другом кругу поразио Јануковича, далеко заостаје иза два главна кандидата.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog