Republika Srpska

Драгутиновићка: Буџет Србије без додатних издатака

БЕОГРАД- Министарка финансија Србије Диана Драгутиновић изјавила је данас да у приједлогу буџета за 2010. годину, који је усвојила Влада Србије, неће моћи да се планира више средстава за издатке од предвиђене суме, која је предвиђена у том законском приједлогу.


"Тешко да могу да прихватим већу суму издатака од ове. Ово је максимална сума издатака, која је договорена са ММФ-ом и која обезбеђује прилагођавање, значи мање учешће јавне потрошње у друштвеном производу", рекла је Драгутиновићева новинарима у Скупштини Србије послије консултација са представницима посланичких група.

Она је рекла да су могуће само прерасподјеле тих средстава, посебно у сфери социјалних издавања.

Драгутиновићева је навела да су на консултацијама поједини представници посланичких група критиковали предложени буџет за 2010. годину, али су и прихватили да је тим законским приједлогом много више издвојено за Коридор 10 и капиталне инвестиције, и истовремено изразили задовољство већим издвајањима за пољопривреду.

У Скупштини Србије за сутра у 16.00 часова заказана је нова сједница Скуштине на којој ће посланици разматрати Предлог закона о буџету за 2010. годину, пет пратећих закона и четири приједлога закона о потврђивању разних међународних уговора.

Приједлогом буџета за наредну годину предвиђени су приходи у износу од 656 милијарди динара, расходи 763 милијарди динара, а дефицит 107 милијарди динара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog