Republika Srpska

Шта јести: Преполовљена сјетва пшенице

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској у овој години је, према незваничним процјенама, пшеница засијана на 12 до 15 000 хектара, док је прошле године то било урађено на више од 30 000 хектара.


Предсједник Извршног одбора Удружења пољопривреде, водопривреде, рибарства, прехрамбене и дуванске индустрије РС Милорад Јовановић рекао је да велики проблем за пољопривреднике представља субвенција за производњу пшенице, односно седам фенинга колико је обећано.

"Седам фенинга су нам обећани, али ни до данас није почела исплата", рекао је Јовановић, након данашње сједнице ИО Удружења у просторијама Подручне привредне коморе Бијељина, те додао да постоје обећања од надлежних да се ради на измјени одлуке.

Он је истакао да је познато да се Буџетом РС планира поново 80 милиона КМ што је у оваквој економској ситуацији задовољавајуће и нагласио да у овом удружењу инсистирају да буду укључени у израду правилника и плана подстицаја.

Јовановић сматра да је најбоље рјешење да се правилник усвоји почетком године, а који ће да важи током цијеле календарске године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog