Svijet

Обама: Хвала за награду, али рат је некад неизбјежан

ЛОНДОН - Амерички предсједник Барак Обама објаснио је, у говору одржаном примајући Нобелову награду за мир, да је у савременом свијету, у неким ситуацијама, рат још неизбјежан.


Лист "Индипендент" оцјењује да је Обама одржао говор који оправдава одлуку Нобеловог комитета да му додијели награду само неколико мјесеци након што је ступио на дужност америчког предсједника.

"Индипендент" наводи да је Обама говорио елоквентно, са становишта моралних принципа и уз спремност да узме у обзир супротно мишљење. Према његовим ријечима, неопходно је кренути у рат да би се поразило зло или спријечила хуманитарна катастрофа у другој земљи, али је истовремено изразио разумијевање за оне који мисле да је рат увијек погрешан.

Британски дневник наглашава да, ипак, прави тест да ли је Обама заслужио Нобелову награду неће бити његове ријечи, него дјела.

Други британски лист "Фајнешел тајмс" пише да је Обама још једном показао да на интелектуалном нивоу одлично разуме изазове са којима се суочавају свијет и Америка али да је "вријеме да почне да повлачи конкретне кораке да се са тим изазовима суочи."

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog