Svijet

Берлускони: Шаком у главу

МИЛАНО - Италијански премијер Силвио Берлускони  повријеђен послије митинга у Милану када га је напао један младић. Берлускони је, окрвављеног лица, пребачен у болницу гдје му је указана помоћ.


 

Премијер Силвио Берлускони повријеђен је после митинга на којем је држао говор у Милану, када га је ударио један младић.

Тако су првобитно јавили италијански медији, да би убрзо саопштили да је Берлускони, можда, из непосредне близине погођен неким предметом.Ударац је изазвао мању повреду, а Берлускони је окрвављеног лица одмах пребачен у болницу гдје су му саниране повреде, пренео је Ројтерс позивајући се на неименованог премијеровог службеника.Како се сазнаје из болничких извора, иако се, по свему судећи, не ради о озбиљнијим повредама, Берлускони ће остати у болници 24 часа на посматрању.Тјелохранитељи су спријечили Берлусконија да се након напада попне на аутомобил како би показао присталицама да није озбиљно повријеђен.Италијански медији јављају да је нападач ухапшен, међутим, наводе медија полиција још увијек није потврдила.На почетку изборног митинга, група од десетак људи извиждала је Берлусконија називајући га "лакрдијашем", на шта им је премијер више пута узвратио "Срам вас било!". Дошло је до кошкања између те групе демонстраната и припадника Берлусконијевог обезбеђења, па је интервенисала и полиција. За сада се, међутим, не зна да ли је нападач на премијера био из те групе демонстраната. "То што је нападач урадио премијеру Берлусконију је терористички акт", рекао је Умберто Боси, близак Берлусконијев политички сарадник.Силвија Берлусконија већ је једном прије неколико година у Риму напао један младић који му је нанио повреду главе гађајући га стативом фотоапарата.Берлускони би требало да се данас састане са црногорским премијером Милом Ђукановићем, али послије онога што се данас десило то није тако извјесно.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog