Sport

СП: Српски кошаркаши у групи са Аргентином

ИСТАМБУЛ - Српска репрезентација, вицепрвак Европе, биће у А групи с Аргентином, Аустралијом, Јорданом, Немачком и Анголом, одлучено је жријебом за Свјетско кошаркашко првенство које ће се догодине одржати у Истанбулу (28. август – 12. септембар).


Борбе у Групи А биће одржане у Кајзерију, граду који се налази најдаље на Истоку у односу на остале градове домаћине.

Србија је уочи жријеба, као вицешампион Европе из Пољске, била смјештена у други шешир, а за противника из првог добила је тим Аргентине. Може се рећи да су "орлови" избјегли олимпијског шампиона САД и свјетског првака Шпанију, и добила противника кога очекује груба смјена генерација, јер некадашњи олимпијски шампиони муче муку да сакупе своје НБА звијезде у годинама.

Противник из четвртог шешира је могао бити највећа бомба. Србиај је извукл доста добру Аустралију, репрезентацију која има сјајну генерацију Богута, Марића И марковића, али која нема резултата на великим такмичењима.

Знатно горе се могло проћи да је противник био шампион Јужне Америке Бразил, који уз своје НБА играче гаји наду у добар резултат на СП, док би најбољи избор могла бити слабашна Канада.


Развојем догађаја у наставку жреба сви у КСС требало би да буду задовољни, јер смо добили Њемачку, Анголу и Јордан, а избегнуте су екипе као што је Русија, Хрватска, Литванија Кина, Нови Зеланд...

Олимпијски шампион САД ће бити у граупи са Словенијим, Бразилом, Хрватском, Ираном и Тунисом, што може бити најјача група уколико европске екипе и Бразил дошу у пуном саставу.

Домаћину, као по обичају допада најлакша, или прецизније најуједначенија група, у којој су ривали Грчка, Порторико, Русија и Кина. Свјетски шампион Шпанија највећег ривала имаће у Француској и Литванији, уколико буду у најјачем саставу, што се и за њих може рећи, јер ће бити питање са којим мотивом ће на љето располагати највеће шпанске звијезде.


ГРУПА А: Аргентина, Србија, Аустралија, Њемачка, Ангола, Јордан.

ГРУПА Б: САД, Словенија, Бразил, Хрватска, Иран, Тунис.

ГРУПА Ц: Грчка, Турска, Порторико, Русија, Кина, Обала Слоноваче.

ГРУПА Д: Шпанија, Француска, Канада, Литванија, Нови Зеланд, Либан.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog