Politika

Народна Скупштина: Сутра о буџету

БАЊА ЛУКА - Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра Приједлог буџета РС за 2010. годину који је Влада РС предложила у износу 1,6 милијарди КМ.


На дневном реду је разматрање по хитном поступку приједлога закона о јединственом уређивању права на готовинску накнаду, о измјени Закона о судовима РС, као и приједлога закона о платама запослених у органима управе РС, у МУП-у, казнено-поправним установама и судској полицији и у области просвјете и културе.

У редовној процедури је Приједлог закона о извршењу буџета РС за 2010. годину.

Посланици су данас усвојили Економску политику РС за 2010. годину и три одлуке о задужењима РС, и то према Европској банци за обнову и развој за изградњу петље ''Маховљани'', према Европској инвестиционој банци за кредитирање малих и средњих предузећа путем Инвестиционо-развојне банке РС и према Свјетској банци за унапређење доступности финансијских средстава за мала и средња предузећа.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић обавијестио је јутрос посланике да је Влада као предлагач из дневног реда повукла Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата РС, Приједлог закона о допунама Закона о заштити цивилних жртава рата и Приједлог закона о престанку функционисања Омбудсмана РС.

Наставак 22. посебне сједнице Народне скупштине РС најављен је за 9.00 часова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog