Svijet

Ухапшено 240 људи у Копенхагену

КОПЕНХАГЕН – Данска полиција привела је данас 240 особа када су демонстранти покушали да пробију барикаду испред зграде у којој се одржава свјетски самит о климатским промјенама, изјавили су очевици и полицијски званичници.


Полицајци, од којих су неки имали и псе, употребили су палице и бибер-спреј да би потиснули стотине демонстраната испред Бела центра у Копенхагену, гдје ће свјетски лидери покушати да склопе нови климатски пакт.

 

Након вишечасовне гужве, неки демонстранти су се повуки из околине конференцијског центра у предграђу данске пријестонице.

"Ми и демонстранти гледали смо се неко вријеме и покушали да разговарамо, а потом је већина демонстраната одлучила да се врати у град. Чини се да је готово'', изјавио је начелник полиције Копенхагена Пер Ларсен.

Неколико демонстраната успјело је да пробије спољни прстен обезбјеђења, али су их полицајци одмах савладали, изјавили су очевици.

Један демонстрант попео се на полицијски комби, али се припадник снага реда попео за њим и ударао га палицом док демонстрант није спао са возила.

Путеви у околини конференцијског центра и најближа станица метроа су затворени због протеста.

Над овим дијелом града кружи хеликоптер, а полиција провјерава торбе и ствари људи који се крећу ка мјесту одржавања конференције.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog