Politika

Опозиција: Н еможемо засједати од јутра до сутра

БАЊА ЛУКА - Шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске Борислав Бојић рекао је да заказивање двије посебне сједнице парламента, у вријеме док траје једна посебна сједница и када засједа Влада, личи на ванредно стање.


"Овакав приступ није прихватљив, јер се ради из дана у дан, а да се не зна шта нас сутра чека", рекао је Бојић новинарима у Бањалуци након сједнице Колегијума.

Бојић је критиковао што је Влада РС са 22. сједнице повукла три закона, а сад их поново уврштава на 23. посебну сједницу.

Шеф Клуба посланика ПДП-а Бранислав Бореновић критиковао је што су пред крај године редовне сједнице парламента замијењене посебним и што су закони, које је требало доносити у редовној процедури, сада у хитном поступку.

"Ово је невиђено експериментисање, волунтаризам и неозбиљност. Нажалост, постао нам је уобичајен овакав режим рада, без јасне визије, без дугорочности и од јутра до сутра", истакао је Бореновић.

Према његовим ријечима, Колегијум засједа свако мало и не зна се шта се може очекивати.

Колегијум Народне скупштине РС за уторак, 22. децембра, заказао је 23. посебну сједницу на чијем дневном реду су ребаланс буџета за 2009. годину и низ закона по хитном поступку.

Влада је затражила и сазивање 24. посебне сједнице на којој би се разматрали ставови Владе РС поводом одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка од 14. децембра. Ова сједница биће одржана након завршетка 23. посебне сједнице.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog