Društvo

Ивица Дачић договара снимање филмова у Србији

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић разговарао је данас са холивудским глумцем и редитељем Ралфом Фајнсом који би у марту сљедеће године у Београду требало да почне са снимањем свог филма "Кориолан".



Фајнс је рекао Дачићу да ће снимање филма трајати од осам до 12 недјеља и додао да филмски буџет износи 20 милиона долара, од чега је предвиђено да у Србији буде потрошено четири милиона, саопштено је из МУП-а Србије.

Он је захвалио Дачићу за досадашњу подршци МУП-а Србије и затражио изнајмљивање опреме, возила, људства и оружја српских специјалних јединица полиције за потребе филмске продукције, а било је ријечи и о кориштењу Дома Народне скупштине, гдје би требало да буде снимљена главна сцена филма "Кориолан".

Дачић је нагласио да ће МУП Србије у потпуности подржати Фајнсов пројекат, не само из финансијских разлога, већ зато што је то одлична прилика за промовисање Србије на међународном филмском тржишту.

Он је додао да ће овако велики пројекат привући и друге стране продуценте.

Филм "Кориолан" је модерна верзија Шекспировог дјела, о животу познатог римског вође Гаја Марција Кориолана, у којем је Ралф Фајнс режисер и главни јунак.

"Кориолан" је дјело које је базирано на животу познатог римског вође Гаја Марција Кориолана. Он је полумитски римски војсковођа који је надимак Кориолан добио освајањем Волшчанског града Кориоли 493. године прије нове ере. Лажно је оптужен и осуђен за проневјеру, па је пребјегао Волшчанима и ставио се на чело њихове војске која је опсјела Рим.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog