Društvo

Бијељина: пакетићи за дјецу дистрофичаре

БИЈЕЉИНА - Десеторо дјеце, чланова Регионалног удружења дистрофичара Бијељина, добили су данас пакетиће, поводом православног празника - Светог Николе.


Предсједник овог удружења Славко Рељић рекао је новинарима да су средства за пакетиће, која су подијељена дјеци до 17 година, обезбиједили у сарадњи са Савезом дистрофичара Републике Српске.

Жељка Трифковић из Брањева код Зворника, која је седамнаестогодишњу кћерку Раду довела да преузме пакетић, рекла је да јој долазак због хладноћа није тежак, јер јој је најважнија радост њене кћерке.

"Задовољна сам због кћерке, јер прије чланства у Удружењу нико јој није посветио пажњу, нити се заинтересовао да јој помогне", рекла је Трифковићева и додала да је Рада завршила редовну осмогодишњу школу, а да за даље школовање нису имали могућности.

Рељић је подсјетио на тежак положај дистрофичара у друштву, које о овој популацији не брине колико би требало, као и на чињеницу да се за потребе дистрофичара издвајају мала финансијска средства.

"Бијељинска општина једина издваја 4.000 КМ на годишњем нивоу за материјалне трошкове Удружења, а једним дијелом нам помажу из општине Власеница", рекао је Рељић и истакао да је ово удружење, захваљујући општини Бијељина, обезбједило и 39 ортопедских помагала, која су била неопходна за дјецу.

Рељић је изразио наду да ће друштво убудуће имати разумијевања за потребе чланова овог удружења.

Регионално удружење дистрофичара има 75 чланова у десет општина.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog