Politika

Политичари Црне Горе, Србије и Македоније честитају грађанима Шенген

БЕОГРАД - Министри унутрашњих послова Србије, Црне Горе и Македоније Ивица Дачић, Иван Брајовић и Гордана Јанкулоска честитали су данас грађанима својих држава одлуку о визној либерализацији.


Из МУП-а Србије је саопштено да увођење безвизног режима, који сутра ступа на снагу, министри сматрају снажним подстреком у приближавању западног Балкана ЕУ и истичу да је укидањем виза њиховим грађанима враћено право које припада осталим грађанима ЕУ, као и да им је омогућена слобода кретања и припадања европској породици.

Испуњавањем услова ЕУ, који се односе на контролу граница, борбу против организованог криминала и корупције, унапређење спољних односа и поштовање основних права и слобода грађана, потврдили смо јасну припадност и одређење наших држава према европским интеграцијама, наводи се у заједничкој изјави министара.

Министри су изразили очекивање да и грађани БиХ и Албаније у што краћем року добију подршку ЕУ у процесу либерализације визног режима и у том смислу понудили су сву стручну подршку.

Дачић, Брајовић и Јанкулоска потврдили су ријешеност да наставе развој свих видова сарадње у региону, у духу добросусједских односа, међусобног уважавања и заједничке одговорности за пуну безбједност грађана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog