Politika

Кузмановић: Професорици Цајверт плакета Светог Стефана

БАЊА ЛУКА - Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић додијелио је данас професорици Лиљи Цајверт са Универзитета у Гетеборгу плакету "Светог Стефана".


Плакета је професорици Цајверт додијељена као посебно признање за вишегодишњу успјешну сарадњу са Универзитетом у Бањалуци на имплементацији пројеката интернационалних постдипломских магистарских студија из области супервизије и менаџмента у социјалном раду, те за допринос развоју професионализма у пракси социјалног рада.

Љиља Цајверт била је лидер постдипломских студија из области супервизије и менаџмента у социјалном раду, које су заједнички организовали Универзитет у Гетеборгу, Филозофски факултет Универзитета у Бањалуци и Факултет политичких наука Универзитета у Сарајеву.

У саопштењу из Бироа предсједника РС за односе са јавношћу појашњено је да ће студије, чије је одржавање омогућила влада Шведске, крајем године завршити 61 постдипломац, од којих су 23 из Републике Српске.

"Будући да су студије организоване на принципима болоњског процеса, Универзитет у Бањалуци стекао је драгоцјена позитивна искуства у реформи високог образовања", истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је професорица Цајверт учествовала је и у оснивању студија социјалног рада на Филозофском факултету у Бањалуци и током четири академске године, као гостујући професор изводила је наставу на постдипломским студијима из предмета супервизија у психосоцијалном раду.

Предсједник Кузмановић нагласио је да је професорица Лиља Цајверт, својим професионалним ангажовањем и трансфером знања и искуства на студенте и научне раднике, знатно допринијела унапређењу области социјалног рада у РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog