Društvo

Ледено доба: У понедељак и минус 25 степени

БАЊА ЛУКА - Захлађење које је захватило Републику Српску потрајаће наредна три дана, предвиђају метеоролози.


Уз јак јутарњи мраз температура ће се сутра понегдје спустити и до минус 21 степен целзијуса, упозоравају из Хидрометеоролошког завода Бањалука.

Након јачег пролазног наоблачења са кишом на југу Херцеговине и снијегом у осталим крајевима могуће су обилније падавине, посебно на југозападу Српске и у Херцеговини, а крајем дана и током ноћи очекује се престанак падавина и постепено разведравање.

У недјељу ујутро биће још хладније, са температуром од минус 15 до минус 21 степен целзијуса уз умјерено облачно вријеме са сунчаним интервалима.

Најхладније јутро у Републици Српској биће у понедјељак, 21. децембра када ће се температура на појединим мразиштима и висоравнима спустити и до минус 25 степени целзијуса.

Вријеме у понедјељак биће претежно сунчано и хладно, са највишом дневном температуром испод нуле, осим у Херцеговини гдје ће достићи пет степени целзијуса.

Од уторка метеоролози најављују нагло отопљење и пораст температуре, па ће ујутру температура порасти за 20 степени целзијуса у односу на претходни дан.

Већ од јутра очекује се умјерен, затим појачан и мјестимично врло јак јужни вјетар, а током дана постепено наоблачење са кишом, углавном у западним и југозападним крајевима.

Наредних дана до викенда вријеме ће бити изнад просјека топло, вјетровито, са кишом повремено, а веће количине падавина очекују се у Херцеговини.

Највиша дневна и најнижа јутарња температура ће сваким даном бити већа, од 5 до 12 степени целзијуса од сриједе, а јутарња од 2 до 7 степени целзијуса.

Из Хидрометеоролошког завода упозоравају да ће јак јужни вјетар, релативно високе температуре и киша условити нагло топљење снијега у свим крајевима што може изазвати поплав

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog