Društvo

Суд БиХ: Притвор Корњачи, Тадићу и Живковићу

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Милуну Корњачи, Милораду Живковићу и Душку Тадићу, који се терете за злочин против човјечности почињен од априла до децембра 1992. године на подручју Чајнича.


Из Суда БиХ је саопштено да је притвор, који према овом рјешењу може трајати до 16. јануара 2010. године, одређен јер је оцијењено да би осумњичени боравком на слободи могли ометати ток кривичног поступка утицајем на свједоке или евентуалне саучеснике.

У образложењу одлуке наводи се да је притвор одређен јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа, те да би усљед начина учињења или посљедица кривичног дјела пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Ратни начелник полиције у Чајничу Милорад Живковић, Милун Корњача - брат ратног начелника општине Душка Корњаче, и Душко Тадић звани Рус терете се по индивидуалној кривичној одговорности за злочин против човјечности почињене од априла до децембра 1992. године на подручју Чајнича.

Ова лица су, према налогу Тужилаштва БиХ, ухапсили у сриједу, 16. децембра, у Чајничу припадници Агенције за истраге и заштиту у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске. Током акције није било инцидената.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog