Društvo

Дубица: Конкурс за студентске стипендије

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз потврдио је данас да ће наредне седмице бити расписан конкурс за додијелу стипендија из општинског буџета за текућу академску годину.


 

Критеријуми за додјелу стипендија дефинисани су новом одлуком о стипендирању, која је недавно усвојена у Скупштини општине Козарска Дубица.

"Исплатили смо све стипендије за ову годину, те донијели нову одлуку о стипендирању студената која у интересу студената прецизно дефинише услове и начин остваривања права на стипендије", истакао је Јауз.

Јауз је најавио да ће износ стипендија у наредној години остати на овогодишњем нивоу од 100, односно 120 КМ, што по њему није довољно да би се покрили сви трошкови студирања.

"Нажалост, сад нисмо у могућности да повећавамо мјесечни износ, али сигурно је да ћемо задржати исти број стипендиста у наредној години. Вјерујем да ће ове године бити више студената који ће испуњавати услове за стипендију, јер Дубица има вриједне студенте који ће требати овоме граду", закључио је Јауз.

Стипендију из буџета општине Козарска Дубица у школској 2008/2009. години примало је 126 студената који се школују на високошколским установама у земљи и иностранству, док је на објављени конкурс било пријављено рекордних 284 студената.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog