Politika

Грегоријан: Парламентарни застој има политичке коријене

САРАЈЕВО - Први замјеник високог представника у БиХ Рафи Грегоријан сматра да проблеми са којима се суочава БиХ, као што је парламентарни застој и неспособност власти да се са тим изборе, имају јасне политичке коријене.


 

"Умјесто да рјешавају посљедице економске кризе и раде на рјешавању стварних проблема грађана, политичке странке воде јавне расправе око питања за која знају да ће само продубити њихова неслагања. Као посљедица овога, доношење великог броја закона који су били потребни за евроатлантске интеграције и за затварање ОХР-а касни", рекао је Грегоријан.

Он сматра да се политичка ситуација у БиХ погоршава као, како је навео, посљедица смишљеног дјеловања политичких лидера, који користе "шовинизам како би осигурали краткорочне политичке поене пред парламентарне изборе наредне године".

Током сусрета са у Сарајеву са аустријским предсједником Хајнцом Фишером и министром одбране ове земље Норбертом Дарабосом, Грегоријан им се захвалио на континуираном политичком, економском и војном ангажману Аустрије у БиХ.

Он је похвалио драгоцјени допринос Аустрије у успјеху Еуфорове операције "Алтеа" и посебно аустријском контингенту који се налази на дужности у Брчко дистрикту, а који ће се ускоро повећати за 80 војника, наводи се у саопштењу.

"Даље присуство Еуфора са извршним мандатом још увијек је важно као гаранција грађанима да је међународна заједница опредијељена за безбједност земље", поручио је Грегоријан.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog