Politika

Мило: Без Србије само напредујемо

ПОДГОРИЦА - Црна Гора је за три и по године од обнављања независности напредовала и на добром је путу да оствари циљ чији су темељи постављени на реферндуму 2006. године, изјавио је црногорски премијер Мило Ђукановић.


Он је, након отварања реконструисаног објекта бившег љетњиковца краља Николе Петровића на Ивановим коритима, рекао да је Црна Гора напредовала од обнове независности, иако има оних који кажу да се његове визије нису оствариле.

"Онај ко је вјеровао да се за тај период може испунити економски и демократски садржај државе, тај је имао илузију. Ми смо 26. маја 2006. године поставили оквир за једну лијепу слику коју тек треба насликати. То не може ни један појединац у једном мандату", нагласио је Ђукановић.

Према његовим ријечима, да би се то постигло треба радити дуго и мукотрпно.

"А ако је вјеровати онима који нас гледају са стране, а они гледају објективније од нас, онда смо на јако добром путу", истакао је Ђукановић.

Он је поновио да је укидање виза најрадоснија вијест за Црну Гору ове године, наводећи да ће тај чин допринијети новом квалитету живота црногорских грађана јер ће моћи да путују у земље Шенген зоне и виде предности које нуди Европа.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog