Društvo

Смањен број самоубистава у Источном Сарајеву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На подручју Центра јавне безбједности Источно Сарајево за 11 мјесеци ове године евидентирана су 34 самоубиства, што је за око 30 одсто мање у односу на исти период претходне године, рекла је портпарол Центра Данка Тешић.


Тешићева је истакла да се за девет мјесеци догодило 27 самоубистава, што је за 6,9 одсто мање у односу на исти период протекле године.

Она је нагласила да се за девет мјесеци највише самоубистава догодило у Палама - пет, Фочи и Рогатици по четири, Вишеграду, Сокоцу и Рудом по три и Источном Новом Сарајеву, Источној Илиџи, Чајничу и Калиновику по једно.

Према њеним ријечима, у октобру је евидентирано пет самоубистава, што је за 30,8 одсто мање у односу на исти мјесец протекле године, док су се у новембру догодила два самоубиства, а што је за 50 одсто мање у односу на исти мјесец 2008. године.

"Највише самоубистава је извршено вјешањем и ватренимм оружјем", нагласила је Тешићева и додала да је највише извршилаца суицида мушког пола старости више од 50 година.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog