Politika

Ђерић: Ердогану би било боље да се позабави Курдима

БАЊА ЛУКА - Позив турског премијера Тајипа Ердогана лидерима СДА, СДП БиХ и Странке за БиХ на састанак с циљем формирања свебошњачке коалиције, говори о томе да он не познаје политичку сцену БиХ, јер је позвао лидере три партије које се прокламују као мултиетничке, изјавио је предсједник Извршног одбора ПДП-а Зоран Ђерић.


Он је оцијенио да је оваква иницијатива Турске мијешање у унутрашње ствари БиХ, додајући да би ова земља требала да се бави својим проблемима.

"Едроган треба да остави грађане БиХ да се сами договарају, с озбиром на чињеницу да је БиХ сложена и компликована земља и да више пажње обрати својим унутрашњим проблемима, попут проблемима са Курдима", закључио је Ђерић.

Турски премијер Тајип Ердоган требало је да предводи тајни састанак лидера СДА Сулејмана Тихића, Странке за БиХ Хариса Силајџића и СДП-а БиХ Златка Лагумџије, чији је циљ био приближавања ставова бошњачких политичких странака у БиХ с намјером формирања свебошњачке коалиције.

Састанак, који је требало да буде одржан у прошли четвртак у Турској, је пропао, јер се позиву одазвао само Силајџић, који тврди да идеја о помирењу ставова три бошњачке политичке партије не постоји, али да не спори снажну жељу Турске да приближи домаће политичаре.

Силајџић сматра да Турска попут других земља има право да изрази подршку процесима у БиХ.

Тихић је одбио позив, јер сматра да састанци те врсте нису рјешење за БиХ, док је Лагумџија рекао да такав скуп није за њега и да чини штету управо Бошњацима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog