Svijet

Берлусконију расте популарност након напада

РИМ - Популарност италијанског премијера Силвија Берлусконија поново је премашила 50 одсто, послије напада који је изазвао талас симаптија чак и међу међу опозиционим гласачима, показују данас објављени резултати нове анкете.


Берлускони (73) је задобио повреде лица прије седам дана, када га је током скупа Милану напао један човјек и поломио му нос и зубе.

Анкета објављена у листу "Коријере дела сера" показује да је Берлусконијева популарност порасла на 55,9 одсо, у поређењу са 48,6 одсто средином новембра.

Аналитичари кажу да је повећање најупадљивије међу младим гласачима и посвећеним католицима. Позитиван однос према предсједнику Владе порастао је чак и међу гласачима лијевог центра, на 17 одсто.

Напад који се догодио 13. децембра шокирао је Италијане и изазвао поређења са мрачним годинама политичког насиља које је потресало земљу током седамдесетих и осамдесетих година прошлог вијека.

Нападач је ментални болесник који није повезан ни са једним политичким покретом, али Берлусконијеви савезници тврде да је догађај посљедица климе мржње и негативне кампање која се води против премијера.

Политичари свих опредјељења изразили су солидарност са Берлусконијем и позвали на дијалог.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog