Politika

Бандић посјетио Бањoлучку бискупију

БАЊА ЛУКА - Независни кандидат за предсједника Хрватске Милан Бандић изјавио је данас током сусрета са бањoлучким бискупом Фрањом Комарицом да је Хрватска због уставних обавеза, Дејтонског споразума, али и моралних начела одговорна за положај хрватског народа у БиХ.


"Хрватски народ у БиХ највише је страдао, имајући у виду предратне бројке, те број расељених, избјеглих и погинулих током рата. Због тога је наша одговорност велика. Потребна нам је јасна, одговорна и визионарска политика, не само представника Хрвата у БиХ, већ и званичног Загреба према овом дијелу хрватског народа", поручио је Бандић.

Бандић је додао да се мора наћи најбоље рјешење које ће чувати цјеловитост БиХ и конститутивност сва три народа, право на властити идентитет у свим сферама живота, те створити услове безбједног и нормалног живота.

Он је позвао све надлежне институције Републике Српске да учине све како би се грађани вратили на своја огњишта, нагласивши да је изузетно важно остваривање права на повратак свих избјеглих и расељених, саопштено је из Бандићевог изборног штаба.

Током данашње посјете Бањoлучкој бискупији, Бандић је учестовао у еухаристијском слављу у Катедрали Светог Бонавентуре и сусрео се са бањаoучким Хрватима.

Честитајући Божић, Бандић је даровао 50 католичких породица у Бањалуци, те је у разговору са Комарицом и потпредсједником Републике Српске Давором Чордашем обећао помоћ у изградњи бискупског двора, који се тренутно обнавља.

Комарица је током мисе изразио задовољство Бандићевим доласком, ословљавајући га као будућег хрватског предсједника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog