Društvo

Породице погинулчих данас о имовинском цензусу

БАЊА ЛУКА - Предсједништво Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске данас би требало да заузме коначан став о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о правима бораца.


Предсједник ове организације Недељко Митровић рекао је  да ће главна тема сједнице бити питање имовинског цензуса на исплате инвалиднина и других принадлежности, додајући да је Приједлог овог закона "допуњен одредбом по којој се цензус неће утврђивати без сагласности ове организације и Борачке организације РС".

Митровић је рекао да је Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, како је навео, омекшала свој став према имовинском цензусу и да није као прије категорички против тога, јер је свјесна ултимативног захтјева ММФ.

Он је додао да ова организација има одређених примједби на обухват имовинског цензуса и да ће Предсједништво своје приједлоге у вези овог закона предложити у виду амандмана, које ће путем скупштинског Одбора за борачко-инвалидску заштиту упутити у парламент.

Почетак сједнице Предсједништва Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила заказан је за 11.00 часова у просторијама ове организације.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog