Društvo

AMС РС тужи БиХАМК

БАЊА ЛУКА - Aуто-мото савез Републике Српске (AМС РС) тужиће Босанскохерцеговачки ауто-мото клуб (БиХAМК) због нелегалног преузимања надлежности и имовине Aуто-мото савеза некадашње БиХ, рекао је генерални секретар AМС РС Никола Манојловић.


Манојловић је истакао да се БиХAМК у ратно вријеме окарактерисао као насљедник AМС БиХ, иако није имао потребан број гласова у скупштини да би се прогласио насљедником.

"Сви наши покушаји да се формира кровни савез на нивоу БиХ били су безуспјешни. Да је та позиција усклађена са законом, ми бисмо је прихватили, међутим то се оспорава као и све што долази из РС", рекао је Манојловић.

Генерални секретар Aсоцијације ауто-мото клубова БиХ из Мостара Зоран Пињук рекао је да је ова асоцијација у септембру покренула тужбу против БиХAМК-а, јер сматра да је он на нелегитиман начин регистрован.

"У БиХ је прије рата постојао AМС БиХ који је бројао нешто више од 80 клубова. Они су 1993. године у опкољеном Сарајеву сазвали Скупштину савеза AМС БиХ и промијенили му сједиште и назив, тако да се БиХAМК сматра легалним насљедником AМС БиХ, што, у ствари, није јер на тој скупштини нису били представници садашње РС и дијела ФБиХ", истакао је Пињук.

Генерални секретар БиХAМК-а Елмедин Бајрамовић рекао је да је чуо за тужбу Aсоцијације ауто-мото клубова БиХ због, али да је још није добио и да је зато не може коментарисати.

Он је нагласио да 1993. године није формиран БиХAМК, већ да је само име AМС БиХ промијењено, односно враћено старо име из 1946. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog