Politika

Беванда: Испашће да једино РС поштује Устав

САРАЈЕВО - Уколико Парламент Федерације БиХ не усвоји приједлог буџета за наредну годину, моћи ће се закључити да у БиХ једино Република Српска зна да ради оно што јој је Уставом и законима дато, тврди министар финансија ФБиХ Вјекосалав Беванда.


Према његовом мишљењу, због нечије неозбиљности БиХ вјероватно неће имати усвојен буџет.

Он је истакао да у ФБиХ, осим буџета за наредну годину, мора бити утврђен и ребаланс буџета за ову годину, јер ће у супротном настати нови проблеми у односима са ММФ-ом.

"Неће бити ништа од транше ММФ-а и буџет ће бити мањи за 130 милиона КМ. Буџет неће бити ликвидан, а и сада је ликвидан само захваљујући низу мјера Министарства финансија и потеза са циљем спречавања стварања нових обавеза. Ребалан буџета је један од услова, сва дешавања су узрочно-посљедично везана и са ММФ-ом нема зезања, као што неки мисле да је могуће извести", рекао је Беванда.

Он сматра да се много манипулише и са измјенама сета борачких закона.

"Улази се у манипулације са најосјетљивијим категоријама попут бораца, умјесто да се коначно ураде системска рјешења. Многима није стало да то буде ријешено", тврди Беванда.

Он је најавио да ће присуствовати сједницама Владе ФБиХ само на тачкама дневног реда које се тичу буџета и обавеза према ММФ-у.

"Разлог за ово је што сам ингнорисан као особа, министар и потпредсједник Владе ФБиХ", поручио је Беванда.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog