Svijet

Кадиров: Западне силе подстичу немире на Кавказу

ГРОЗНИ - Москви је потребна војна стратегија да би се одупрла САД и другим западним силама које подстичу немире на Сјеверном Кавказу како би уништиле Русију, рекао је данас предсједник Чеченије Рамзан Кадиров.


Кадиров је некадашњи побуњеник који се окренуо према Кремљу. Према његовом мишљењу, прошлогодишњи сукоб између америчког савезника Грузије и Русије око региона Јужне Осетије дио је западне завјере да се заузме цјелокупан регион Кавказа.

"Када би контролисали Кавказ, могли би рећи да, практично контролишу цјелу Русију, јер је Кавказ наша кичма. Русија мора да изради стратегију, да напада. Грузија, Јужна Осетија, Украјина и то ће само трајати. То су муке Русије. Зашто би само патили када то можемо ријешити једном за свагда? Велика смо сила, имамо све - војску, технологију. Треба да нападамо", рекао је Кадиров.

Отац Рамзана Кадирова Ахмад био је побуњенички свештеник који је 1999. године уз сина промјенио стране током другог рата Русије у Чеченији. Ахмад је постао предсједник 2003. године али је убијен у бомбашком нападу 2004. године.

Рамзан га је насљедио на власти 2007. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog