Sport

Меси најбољи и у избору ФИФА, Видић у идеалном тиму

ЖЕНЕВА - Фудбалер Барселоне Лионел Меси проглашен је за најбољег играча свијета за 2009. годину у избору Свјетске фудбалске федерације ФИФА.


 

Своје мјесто у најбољем тиму године пронашао је српски репрезентативац Немања Видић. Меси је убједљиво освојио престижно признање јер је добио је 1047 гласова, док је другопласирани Кристијано Роналдо из Реал Мадрида, који је прошле године проглашен за најбољег, добио 352 гласа. Треће мјесто заузео је фудбалер Барселоне Ћави са 196 гласова.

Меси је у сезони 2008/2009 одиграо 51 утакмицу и постигао 38 голова, а ове сезоне одиграо је 22 утакмице уз 15 погодака.

Аргентинац је један од најзаслужнијих са шест трофеја које је Барселона освојила у 2009. години . Барселона је освојила првенство Шпаније, Куп Краља, Супер куп Шпаније, Лигу шампиона, Суперкуп Европе и Свјетско клупско првенство.

Аргентински репрезентативац је прошлог мјесеца освојио Златну лопту, признање које се додељује најбољем фудбалеру Европе.

"Сјајно је што смо ове године постигли успјех који је немогуће поправити", рекао је Меси.

У најбољем тиму године налази се шест фудбалера из шпанског првенства и пет из Премијер лиге, међу којима је играч Манчестер јунајтеда Немања Видић.

У тиму света налазе се Икер Касиљес (Реал Мадрид), Немања Видић (Манчестер јунајтед), Патрис Евра (Манчестер јунајтед), Џон Тери (Челси), Дани Алвеш (Барселона), Ћави (Барселона), Андрес Инијеста (Барселона), Стивен Џерард (Ливерпул), Меси (Барселона), Кристијано Роналдо (Реал Мадрид) и Фернандо Торес(Ливерпул).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog