Društvo

Петиција подршке Витомиру Поповићу

БАЊА ЛУКА - Петицију подршке смијењеном декану Правног факултета Витомиру Поповићу јуче је за три сата потписало више од 200 студента овог факултета, а потписивање ће бити настављено данас и сутра, када ректору Станку Станићу истиче рок да повуче своју одлуку.


Студенти су још једном позвали ректора Станића да повуче своју одлуку коју, како наводе, још није доставио декану Поповићу, те да тиме допринесе миру на Универзитету, саопштено је из Студентског савеза Правног факултета бањалучког Универзитета.

Из овог савеза напомињу да је неприхватљиво да се преко ноћи доносе измјене Статута Универзитета у Бањалуци, са којима нису упознати ни студенти ни наставно-научна вијећа факултета.

"Студенти су свјесни да је Статут мијењан како би се рушио и линчовао декан Правног факултета Витомир Поповић", наглашавају из Савеза.

Декан Правног Фекултета Универизитета у Бањалуци Витомир Поповић смијењен је са те функције одлуком ректора бањалучког Универзитета Станка Станића, у петак, 18. децембра.

Поповић је смијењен, јер у прошлој школској години није дозволио студентима које је изабрао Студентски парламент Универзитета у Бањалуци учешће у раду Научно-наставног вијећа Правног факултета.

За вршиоца дужности декана Правног факултета Универзитета у Бањалуци именован је професор тог факултета Петар Кунић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog