Društvo

Давидовић: Топлана и зимска служба положиле испит

БАЊА ЛУКА - Градоначелник Бања Луке Драгољуб Давидовић задовољан је радом зимске службе у овом граду, као и радом Топлане, која је издржала "сибирске температуре".


истичући да је за викенд када је снијег непрестано падао јавни саобраћај био успорен, али ни једног момента није био у застоју.

Он је рекао да је у вријеме сњежних падавина врло тешко чистити град, наглашавајући да се са правим чишћењем заправо почиње када падавине престану.

"Сад је то практично ријешено, углавном јавни саобраћај и уопште проходност саобраћајница је потпуна", рекао је Давидовић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да је град према закону обавезан да чисти јавне површине, односно улице, тргове и тротоаре, приоритетне саобраћајнице, док су власници објеката дужни да одржавају остало.

Давидовић је апеловао на грађане да возила не паркирају на тротоаре и не блокирају улице, те да више користе јавни превоз како би се саобраћајнице могле лакше одржавати.

Говорећи о градском гријању, Давидовић је додао да је оно у Бањој Луци претходних дана функционисало је без већих проблема иако је протеклог викенда град задесило велико сњежно невријеме, праћено ниском температуром.

Давидовић је рекао новинарима да је "Топлана" редовно гријала све кориснике који су прикључени на градску топловодну мрежу, те да је једини прекид у испоруци топлотне енергије забиљежен јуче када је, због недостатка електричне енергије, у Бањој Луци прекинуто гријање на два сата.

"Из `Топлане` смо добили информацију да је од 18. до 21. децембра потрошено око 820 тона мазута, јер је постројење непрекидно радило због невремена и изузетно ниске температуре. За ово вријеме потрошено је око 700.000 КМ", рекао је Давидовић.

Он је подсјетио да је у просјеку дневна потрошња око 150 тона мазута што кошта од 120.000 до 130.000 КМ на дан.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog