Politika

Представнички дом БиХ подржао нацрт буџета

САРАЈЕВО - Комисија за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ подржала је данас у Сарајеву Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2010. годину, који је утврдило Предсједништво БиХ.


Једногласно усвојеним закључком Комисија за финансије и буџет тражи од 14 буџетских корисника који су у претходној години добили негативан ревизорски извјештај да испоштују ранији закључак ове комисије и уштеде 10 одсто на материјалним трошковима који су били спорни у ревизорском извјештају.

Од Савјета министара и Министарства финансија и трезора БиХ тражи се да након усвајања буџета за 2010. гудину у оквиру инструкција за праћење његовог извршења обезбијееде оперативну реализацију овог закључка.

Комисија је усвојила и закључак да се Савјет министара обавеже да по усвајању буџета за 2010. годину покрене активности на смањењу трошкова закупа институтција БиХ покретање процедуре за обезбјеђивање простора за смјештај инст БиХ те да Представнички дом квартално извјештава о резултатима ове активности.

Закључак Комисје за финансије и буџет Представничког дома јесте и да се Комисија за избјеглице и расељена лица БиХ задужи да квартално током 2010. године подноси извјештаје о трошењу буџетских средстава намијењених за повратак избјеглих и расељених.

Предсједништво БиХ јуче је усвојило приједлог буџета БиХ за 2010. годину, по којем је за финансирање институција БиХ предвиђено 1.028.034.000 КМ, а за сервисирање спољног дуга 341.655.000 КМ, што је у оквирима договореним у Фискалном савјету БиХ.

У приједлогу буџета који ће се сутра наћи пред посланицима у Представничком дому Парламентарне скупштине материјални трошкови у институцијама БиХ смањени су за 17,6 одсто, с тим што одређене ставке нису подлегле овом смањењу.

Представнички дом прошле седмице није прихватио приједлог Предсједништва БиХ који је за 24,5 милиона КМ намијењених повратку избјеглих и расељених лица излазио из оквира буџета усаглашеном у Фискалном савјету и Савјету министара БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog