Politika

Живковић: Добићемо буџет за Нову годину

САРАЈЕВО - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић оптимиста је и вјерује да БиХ до краја године може добити буџет за 2010. годину.


"Вјерујем да ће Представнички дом Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународним обавезама БиХ за 2010. годину сутра усвојити у првој фази, а у другој фази на сједници заказаној за 30. децембар"!, рекао је Живковић.

Он је подсјетио да је приједлог буџета БиХ за 2010. годину, који је јуче усвојило Предсједништво БиХ, први који је у посљедње три године у парламент стигао у складу са Законом о Фискалном савјету, односно њиховим приједлогом буџетског оквира.

"Предсједништво је први пут испоштовало приједлог Фискалног савјета, а тиме и захтјев парламента да се при утврђивању приједлога буџета поштује оквир договорен у Фискалном савјету", истакао је Живковић.

Према његовим ријечима, претходна три буџета усвајана су прегласавањем члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и нарушавањем оквира које је предложио Фискални савјет, а самим тим и кршењем Закона о Фискалном савјету.

"На нама парламентарцима је да у оквиру предложеног буџета покушамо да нађемо праву мјеру за све институције", рекао је Живковић, додавши да има најаве да ће неке партије амандмански дјеловати на добијени приједлог буџета БиХ за 2010. годину.

Предсједништво БиХ усвојило је јуче Приједлог буџета институција и међународних обавеза БиХ за 2010. годину, у оквирима које је утврдио Фискални савјет БиХ према првом прегледу стендбај-аранжмана са ММФ-ом.

Предсједништво је на хитној сједници усвојило Приједлог буџета у износу од 1.028.034.000 КМ, што је мање за 7.324.000 КМ или један одсто у односу на 2009. годину.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog