Politika

За опозицију неприхватљив ребаланс буџета

БАЊА ЛУКА - Посланик СДС-а Лазо Марић рекао је да је неприхватљив Ребаланс буџета РС за 2009. годину, јер за његово разматрање "нема уставног основа".


Ристић је најавио да ће Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини РС накнадно одлучити да ли ће тражити оцјену уставности пред Уставним судом РС.

"Овим ребалансом Влада РС је покрила радње из претходног периода, а ради се о смањењу прихода по основу пореза на доходак у износу од девет милиона марака, пореза на примања од игара на срећу који је смањен за 50 одсто, приходи од издавања концесија смањени су за 70 одсто, индиректни порези смањени су за петину, чиме су приходи мањи за 275 милиона него што су потребе“, рекао је Марић новинарима.

Када је ријеч о расходима, Марић је навео да је овим ребалансом буџета видљиво да су издвајања за плате повећана за 13,9 милиона марака, што значи да су "привредни субјекти били оптерећени".

"Ребалансом буџета није предвиђен борачки додатак за 2009. годину", закључио је Марић.

Шеф посланичке групе СРС РС Миланко Михајлица сматра да је ребаланс буџета неприхватљив јер је, како је рекао, супротан уставу РС, наводећи да је РС њиме практично враћена на почетак 2007. године.

Михајлица тврди да ће посебно бити тешка улога владе РС која буде на власти од 2010. године.

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас ребаланс буџета РС за 2009. годину који је остао на нивоу првог - 1,6 милијарди марака.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog