Svijet

Принц Вилијам спавао на улици да скрене пажњу на бескућнике

ЛОНДОН - Британски принц Вилијам преспавао је ноћ на хладним улицама Лондона како би привукао пажњу јавности на бескућнике, објавила је данас хуманитарна агенција "Центерпоинт".


Вилијам, који је сљедећи у низу насљедника трона иза свог оца Чарлса, спавао је прошле седмице на картонским кутијама у алеји недалеко од ријеке Темзе, а температура је пала на минус четири степена Целзијусова.

"Није било заклона од оштре хладноће, тврдог бетона или страха да ће вам прићи трговци дрогом, макрои или они који нападају бескућнике", изјавио је Јеји Обакин, директор хуманитарне агенције.

Обакин је додао да је Вилијам "одлучан" да схвати све проблеме са којима се суочавају бескућници.

"Не могу послије само једне ноћи да замислим шта значи спавати на улицама Лондона из ноћи у ноћ", изјавио је овим поводом Вилијам.

Његова мајка, принцеза Дајана, која је погинула у саобраћајној несрећи у Паризу 1997. године, такође је подржавала рад "Центерпоинта".

Више од 4 500 људи спава на улицама Лондона, наводи се у Владиним подацима објављеним раније ове године. Више од 40 одсто ових људи потичу из иностранства, углавном из земаља источне Европе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog