Republika Srpska

Динкић поново у кампањи по Копаонику

KОПАОНИК - Министар економије и регионалог развоја Србије Млађан Динкић најавио је данас на Копаонику да ће овдје од наредне године кренути нови инвестициони циклус.


Он је приликом посјете зимском туристичком центру Копаоник рекао да је држава доста уложила у овај туристички центар и да је овогодишња скијашка сезона спремно дочекана, саопштило је Министарство економије и регионалног развоја Србије.

Динкић је са представницима ЈП Скијалишта Србије обишао стазе и нову четворосједну жичару на Гобељи. Он је оцјенио да Копаоник сада има велику конкуренцију имајући у виду да су грађанима Србије укинуте визе за путовање у Европску унију.

"Сигуран сам да Копаоник може да остане конкурентан уз додатне инвестиције у односу на европске зимске центре и надам се да ће хотелијери и угоститељи то схватити и да неће претеривати са ценама, а држава је за уживање скијаша обезбедила сву неопходну инфраструктуру", изјавио је Динкић и позвао грађане Србије да проведу зиму на снијегу.

У туристичком центру Копаоник скијашка сезона отворена је прије двије недјеље, а представници ЈП Скијалишта Србије упознали су министра економије са резултатима рада у овој години.

На Гобељи је покренута нова четворосједна жичара капацитета 2 400 скијаша на сат, као и систем за вјештачко осњежавање на стазама Дубока, Црвена и Црна чиме је читав Копаник покривен топовима за вјештачки снијег.

У овој години завршени су радови на проширењу постојећих стаза, а направљено је и десет километара нових стаза. У периоду од 2006. до 2009. године укупна улагања у инфраструктуру на Копаонику износе око 2,2 милијарде динара.

Динкић је представницима туристичке привреде и медијима данас на Копаонику представио и нове развојне планове и план инвестирања на овој планини.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog