Društvo

Куршумлија: Санкама блокирали улицу да се не би сипала со

КУРШУМЛИЈА – Неколико десетина дјеце из двије улице у Куршумлији поставило је барикаде санкама и није дозволило радницима Комуналног предузећа да сипају со, а радници су свој посао обавили тек након интервенције полиције.


Блокада двије улице догодила се синоћ када су радници Комуналног предузећа покушали да сипају со у Улицу доктора Хаџића, коју због великог успона дјеца користе за санкање.

Неколико десетина дјеце је поставило санке на почетку улице, а подржали су их и родитељи, иако су радници покушали да их убиједе да им дозволе да сипају со, јер се ради о прометној улици у којој не смије да буде снијега и леда.

Најприје је дошло до вербалног сукоба између родитеља и дјеце са једне и радника са друге стране, а затим су на машине за сипање соли бачене петарде.

Након тога интервенисала је куршумлијска полиција, која је отклонила барикаде са те улице.

Убрзо затим у улици Милоша Мушовића је још педесеторо дјеце поново поставило барикаде са санкама, али су се истовремено организовали и возачи из те улице те су отклонили барикаде и убиједили дјецу да се не санкају и не праве клизалишта на улицама где се одвија саобраћај.

Директор Јавног комуналног предузећа Дарко Лазаревић рекао је да се ради о улицама које имају успон и које су погодне за санкање, али и које су веома ризичне у зимским условима.

„Те улице су веома прометне и због стварања леда могуће је доћи до клизања возила и саобаћајних незгода. Пе свега због безбедности те деце морали смо да сипамо со”, казао је он.

Истовремено, како је казао, Јавно комунално предузеће ће иницирати да локална самоуправа у Куршумлији одлучи да у сваком насељу једна улица буде одређена за санкања, и да се у њој поставе мреже и обустави саобраћај.

„Та одлука мора бити донета, јер је тешко изаћи на крај са децом”, казао је Лазаревић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog