Društvo

Мексико: Убијена породица америчког маринца

МЕКСИКО СИТИ - Плаћене убице наркокартела убиле су мајку, брата, сестру и тетку припадника елитне јединице мексичке морнарице, који је погинуо током операције у којој је убијен озлоглашени наркобос Артуро Белтран Левја, саопштила је данас полиција.


 

Нападачи су упали у кућу у мјесту Квинтин Ароз у држави Табаско на југу Мексика и отворили ватру из аутоматског наоружања.

Све указује на то да је у питању напад из освете због операције мексичке морнарице у којој је током протекле седмице убијен Левја.

"Нападачи су улазна врата разбили маљем. Убили су све укућане", рекао је замјеник командира локалне полиције Сатурнино Домингез.

Пети члан породице погинулог маринца је рањен.

Левју, чији је надимак Бос над босовима, убили су припадници поморских снага у луксузном стамбеном комплексу у граду Карнаваки на југу Мексика.

Осим Левја убијено је и шест његових тјелохранитеља.

У посљедње три године погинуло је више од 16 000 људи у насиљу повезаном са шверцом дроге пошто се супростављене нарко банде боре међусобно и против безбједносних снага.

Аналитичари сматрају да је Левјина смрт подстрек за предсједника Фелипеа Калдерона, који је одмах по ступању на дужност 2006. године објавио рат наркокартелима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog