Društvo

Надбискуп Пуљић: Само нек се хрватски политичари договоре

САРАЈЕВО - Бискупи у БиХ неће бити против онога што се одговорни хрватски политичари у БиХ договоре, рекао је данас у Сарајеву надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић, комантаришући најаве о могућем формирању трећег, хрватског, ентитета у БиХ.


Кардинал Пуљић је на конференцији за новинаре, након што је прочитао божићну поруку, истакао да бискупи немају шта да кажу ако се хрватски политичари о нечему договоре, јер бискупи не креирају политику.

"Али, ако се ту покаже неправда, онда ћемо итекако дићи глас. Свако политичко рјешење не смије бити неправда, што значи да не смије ићи ка томе да се човјек прецртава у његовим правима и достојанству. Зато смо и критиковали Дејтонски споразум, јер није био праведно рјешење за сва права на свим просторима БиХ. И ако би то био нови вид и пут неправде, јасно је да ћемо то критиковати", нагласио је Пуљић.

Он је навео да жели рјешење да сваки човјек, на свим просторима, живи и остварује се у ономе што јесте.

Истичући да религију није могуће одвојити од политике, јер је стално вежу за њу, Пуљић сматра да није једнак приступ свих религија у БиХ политичком рјешењу.

Према његовом мишљењу, неки медији игноришу постојање Католичке цркве у БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog