Republika Srpska

Додик позвао турске привреднике да улажу у Српску

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик упознао је данас делегацију привредника из Турске са привредном и економском ситуацијом у Српској, указао на привредне и туристичке капацитете Српске и позвао турске привреднике да улажу у те области.


Чланови делегације турских привредника, коју су предводили генерални предсједник "Мармар" фондације Акан Сувер и министар енергије и природних извора Турске Хилми Гулер, упознали су премијера Додика са значајнијим пројектима на којима су ангажовани њихови привредници, саопштено је из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

Предсједник "Мармар" фондације Акан Сувер нагласио је да турске фирме имају значајно искуство у изградњи хидро и термоелектрана и вјетрењача, а значајне пројекте су реализовали и у областима изградње гасовода и у рударству.

Састанку су присуствовали и предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, потпредсједник Владе РС и министар за економске односе и регионалну сарадњу Јасна Бркић, министар финансија Александар Џомбић, министар индустрије, енергетике и развоја Слободан Пухалац и министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog