Politika

Тома Николић за сарадњу са Мађарима

БЕОГРАД - Томислав Николић, лидер највеће опозиционе партије у Србији Српске напредне странке, рекао је да је спреман да послије наредних избора сарађује са Савезом војвођанских Мађара који је тренутно дио владајуће коалиције.


Он је рекао да између ове двије стране више нема политичких размимоилажења и дода да СНС никад неће мијењати степен постигнуте аутономије Војводине.

"У том погледу СВМ може да буде миран. У последње две године имам незамисливо честе контакте са Иштваном Пастором и више нема препрека у нашој сарадњи”, рекао је Николић.

Након најаве представника владајуће коалиције да ће на свим нивоима преиспитати сарадњу да СВМ и то због ускраћивања њихове подршке буџету за 2010. годину, отвара се простор за склапање нових политичких договора.

За представнике СВМ-а, како се посљедњих дана причало, отвара се коалиција са напредњацима, о чему је, и према признању самог Николића, било говора у претходне двије године

"Тад сам још био у СРС и мада се видело да мењам политику те странке, увек сам добијао одговор од СВМ да је још рано. Сада је тај разлог несарадње отпао, пошто је формиран СНС", додао је Николић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog